Printer Friendly Version Sastanak PR RS Vučića sa italijanskim ministrom za preduzetništvo i robu proizvedenu u Italiji Ursoom @ 14 September 2023 02:37 PM

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se 13. septembra u Beogradu sa italijanskim ministrom za preduzetništvo i robu proizvedenu u Italiji Adolfom Ursoom sa kojim je razgovarao, pre svega, o ekonomskoj saradnji dveju zemalja.
Tokom sastanka, predsednik Vučić je istakao da Srbija i Italija imaju dugu tradiciju prijateljskih odnosa, kao i da se konstruktivna i razgranata saradnja i bilateralni dijalog konstantno unapređuju i intenziviraju.

Predsednik Vučić je rekao da je Italija, zahvaljujući dinamičnoj i intenzivnoj ekonomskoj saradnji, već godinama jedan od najvećih privrednih partnera Srbije i dodao da ga posebno raduje činjenica da je naša zemlja najveći spoljnotrgovinski partner Italije na Zapadnom Balkanu.

Ovom prilikom, predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će u narednom periodu biti realizovane nove italijanske investicije u Srbiji, te se razgovaralo o planiranim konkretnim projektima.

Ministar Urso je potvrdio veliki interes italijanskih kompanija za ulaganje na srpskom tržištu.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o kritičnim sirovinama.

Predsednik Vučić je zahvalio na podršci koju Italija pruža Srbiji na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

Foto. Tanjug