Printer Friendly Version Србија и Италија потписале 11 докумената о сарадњи @ 22 March 2023 10:22 AM

Београд, 21. март 2023.

Представници Србије и Италије потписали су данас на Форуму за пословну и научну сарадњу, који је одржан у оквиру званичне посете италијанске државно-привредне делегације нашој земљи, 11 докумената о сарадњи.

Заједничку изјаву о сарадњи двеју земаља потписали су први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић и потпредседник Савета министара и министар спољних послова Италије Антонио Тајани.

Споразум о филмској копродукцији између Владе Србије и Владе Италије потписали су потпредседница Владе Србије и министарка културе Маја Гојковић и потпредседник Савета министара и министар спољних послова Италије Антонио Тајани.

Споразум између две владe о узајамном признавању и замени возачких дозвола потписали су министар унутрашњих послова Братислав Гашић и амбасадор Италије у Србији Лука Гори.

Меморандум о разумевању између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Министарства инфраструктуре и транспорта Италије о сарадњи у области транспортне инфраструктуре потписали су министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Србије Горан Весић и амбасадор Италије у Србији Лука Гори.

Меморандум о разумевању између Владе Србије и Агенције за осигурање послова спољне трговине САЦЕ потписали су министар унутрашње и спољне трговине у Влади Србије Томислав Момировић и извршна директорка Агенције за осигурање послова спољне трговине САЦЕ Алесандра Ричи.

Меморандум о разумевању између Владе Србије и Института за интернационализацију италијанских компанија СИМЕСТ потписали су министар унутрашње и спољне трговине у Влади Србије Томислав Момировић и председник Института СИМЕСТ Пасквале Салцано.

Меморандум о разумевању између Владе Србије и банке Cassa Depositi e Prestiti потписали су министар унутрашње и спољне трговине у Влади Србије Томислав Момировић и извршни директор банке Дарио Сканапјеко.

Меморандум о сарадњи између Привредне коморе Србије (ПКС) и Конфедерације италијанске индустрије у Србији потписали су председник ПКС Марко Чадеж и председник Конфедерације италијанске индустрије у Србији Патрицио деи Тос.

Меморандум о разумевању у области пољопривреде и прехрамбене индустрије потписали су председник ПКС Марко Чадеж и извршни директор Удружења Филиера Италиа Луиђи Скордамаља.

Меморандум о разумевању на пољопривредном истраживању и сарадњи између Истраживачко-развојног института за информационе технологије биосистема Србије Биосенс и Савета за пољопривредна и економска истраживања Републике Италије потписали су директор Биосенса Владимир Црнојевић и генерални директор Савета Стефано Вакари.

Меморандум о разумевању између Српског удружења инжењера консултаната и Италијанског удружења инжењерских, архитектонских и техничко-економских консултантских организација потписали су потпредседник Српског удружења инжењера консултаната Никола Матић и потпредседник Италијанског удружења инжењерских, архитектонских и техничко-економских консултантских организација Роберто Карпането.

Документи су потписани у присуству председника Републике Србије Александра Вучића.