Printer Friendly Version ОБАВЕШТЕЊЕ: Од 01. марта 2022. дозвољен улазак из Р. Србије у Р. Италију @ 3 March 2022 12:05 PM

На основу Уредбе Министарства здравља Р. Италије (на снази од 01.03. до 31.03.2022) од 01. марта 2022. укидају се тзв. Листе земаља и усклађују се правила за улазак на територију Р. Италије.

Лицима која улазе из Р. Србије у Р. Италију дозвољен је улазак, уз обавезно стављање на увид следећих докумената: дигитални образац за праћење путника тзв. http://“Passenger Locator Form”(у дигиталној или папирној форми) и зелени сертификат covid-19 (сертификат о вакцинацији вакцинама признатим у ЕУ, ИЛИ сертификат о прележаној болести ИЛИ негативни PCR тест, не старији од 72 сата ИЛИ негативни антигенски тест, не старији од 48 сати) или други сертификат о вакцинацији признат у Италији.

У случају непоседовања једног од напред наведених сертификата лице подлеже мери обавезне кућне самоизолације у трајању од 5 дана, по чијем завршетку је обавезно поновити PCR или антигенски тест.

Обавеза поседовања једног од напред наведених сертификата не примењују се на децу млађу од 6 година, у случају транзита приватним возилом, у трајању до 36 сати, као и у другим случајевима наведеним на следећем  http://ЛИНКУ.