Printer Friendly Version Новак Ђоковић Фондација добила међународну награду за етику на фестивалу у Милану @ 14 December 2021 10:39 AM

У Музеју АДИ Десигн у Милану одржан је Фестивал етике 2021. Фестивал је организовало Удружење под називом "Ассоциазионе Цултурале Плана", које, између осталог, за циљ има да ода признање људима и организацијама чије активности рефлектују друштвену и етичку посвећеност напретку и променама у сопственим окружењима. Новака Ђоковић Фондација добила је награду која носи назив Етицо Етхицал Аwард, за етички приступ и изузетан допринос раном образовању у Србији.

На свечаној додели награда дана 18.11.2021. године г. Серђо Коста је изјавио да је Новак Ђоковић оправдано изостао с обиром на то да је играо АТП У Торину, али да му је послао писмо у коме се захваљује у име читаве Фондације. Коста је велики поштовалац лика и дела Новака Ђоковића, не само као спортисте него и као човека, који поклања велику пажњу онима којима је помоћ потребна и који  често не жели да се рекламира и да јавно прича о подршци и помоћи коју пружа онда када је најтеже. Нагласио је да је Новак Ђоковић након првог таласа пандемије ковида 19. у Р. Италији, донирао Бергамској болници велику новчану помоћ, а о томе није нико ни обавештен.

Због немогућности чланова Фондације да дођу у Милано и да лично преузму награду (због епидемиолошких разлога), награду је у име Фондације „Новак Ђоковић“ примила генерални конзул Р. Србије у Милану, гђа Радмила Селаковић.