Printer Friendly Version Novak Đoković Fondacija dobila međunarodnu nagradu za etiku na festivalu u Milanu @ 14 December 2021 10:39 AM
U Muzeju ADI Design u Milanu održan je Festival etike 2021. Festival je organizovalo Udruženje pod nazivom "Associazione Culturale Plana", koje, između ostalog, za cilj ima da oda priznanje ljudima i organizacijama čije aktivnosti reflektuju društvenu i etičku posvećenost napretku i promenama u sopstvenim okruženjima. Novaka Đoković Fondacija dobila je nagradu koja nosi naziv Etico Ethical Award, za etički pristup i izuzetan doprinos ranom obrazovanju u Srbiji.
 
Na svečanoj dodeli nagrada dana 18.11.2021. godine g. Serđo Кosta je izjavio da je Novak Đoković opravdano izostao s obirom na to da je igrao ATP U Torinu, ali da mu je poslao pismo u kome se zahvaljuje u ime čitave Fondacije. Кosta je veliki poštovalac lika i dela Novaka Đokovića, ne samo kao sportiste nego i kao čoveka, koji poklanja veliku pažnju onima kojima je pomoć potrebna i koji  često ne želi da se reklamira i da javno priča o podršci i pomoći koju pruža onda kada je najteže. Naglasio je da je Novak Đoković nakon prvog talasa pandemije kovida 19. u R. Italiji, donirao Bergamskoj bolnici veliku novčanu pomoć, a o tome nije niko ni obavešten.
 
 
Zbog nemogućnosti članova Fondacije da dođu u Milano i da lično preuzmu nagradu (zbog epidemioloških razloga), nagradu je u ime Fondacije „Novak Đoković“ primila generalni konzul R. Srbije u Milanu, gđa Radmila Selaković.