Printer Friendly Version Фондација Новак Ђоковић добила награду за етику на фестивалу у Милану @ 19 November 2021 01:32 PM
18.11.2021.
 
У Музеју Ади Дизајн у Милану одржан је Фестивал Етике 2021. Фестивал је организовало Удружење Плана, чији је циљ истицање рада компанија и фондација као и упознавање јавности са иницијативама и особама које раде на очувању планете и на међуљудским односима на друштвеном, урбаном, културном и етичком плану. Фондација Новака Ђоковића добила је награду за подршку едукације деце у Србији.
 
Додељене су и две важне награде за залагање у пољу етике: Etico Ethical Award и Етика у друштву и на послу. Прву награду је добила Фондација Новака Ђоковића за подршку едукације деце у Србији.
 
 
Серђо Kоста, који је основао Удружење Плана 1977. године, изјавио је да је Новак Ђоковић оправдано изостао, с обзиром на то да игра АТП у Торину, али да му је послао писмо у коме се захваљује у име читаве Фондације.
 
Kоста је велики фан Ђоковића не само као спортисте, него и као човека који поклања велику пажњу онима којима је помоћ потребна и који врло често не жели да рекламира ни да јавно прича о подршци и помоћи коју пружа онда када је најтеже.
 
Новак је за време првог таласа пандемије ковида 19 донирао Бергамској болници велику новчану помоћ, а о томе није никога ни обавестио.
 
Генерални конзул Републике Србије Радмила Селаковић примила је награду у име Фондације Новак Ђоковић.
 
 
 
ИЗВОРРТС
 
АУТОР: САЊА ЛУЧИЋ, ДОПИСНИЦА РТС-А ИЗ МИЛАНА