Printer Friendly Version Разматрана нова улагања италијанских привредника у Србији @ 22 October 2021 07:29 AM
21. октобар 2021. године
 
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са председником „Кофиндустрије Србије“ Патрицијом Деи Тосом о пословању италијанских компанија и пословној клими у Србији, њиховим новим улагањима у нашу земљу и билатералним односима.+
 
 
Брнабић jе указала на изузетно добре билатералне односе у области економије, чему је допринело стратешко партнерство двеју држава, и додала да је од велике важности и решавање проблема који се појављују у Србији, као и у свакој другој тржишној привреди у свету.
 
Према њеним речима, Привредна комора Србије је адреса којој могу да се обрате италијански привредници у вези са било којим конкретним проблемом, док са друге стране охрабрују најаве малих и средњих предузећа из те земље за долазак у нашу земљу.
 
Председник „Кофиндустрије Србије“, која окупља 160 италијанских компанија које послују у нашој земљи, рекао је да је Италија међу првима почела да улаже у Србији не само због пријатељства и сличног менталитета својих грађана, већ и због тога што је препознала све могућности инвестирања као што су квалитетна и доступна радна снага, институције које ефикасно обављају свој посао и подршка Владе.
 
На састанку у Влади Србије речено је и да Италија као нарочито перспективне области види ИТ сектор, кога карактерише велики раст и развој домаћих стартапова који се баве производњом софтвера и ИТ технологија.
 
Премијерка је поручила италијанским инвеститорима да нема разглога за забринутост када је реч о енергентима, с обзиром на то да Србија нема проблема са производњом електричне енергије и снабдевањем гаса.
 
 
 
Извор/Фото: www.srbija.gov.rs