Printer Friendly Version ПРОДУЖЕЊЕ ЗАБРАНЕ УЛАСKА У Р. ИТАЛИЈУ ЗА ЛИЦА KОЈА ДОЛАЗЕ ИЗ Р. СРБИЈЕ @ 18 July 2020 01:47 PM
 
Дана 03. августа 2020. године продужена је до даљег забрана уласка коју је Министар здравља Републике Италије потписао 16.07.2020. године којом се, почев од 16. јула уводе следећа ограничења кретања ИЗ И KА иностранству:
 
1. Забрана уласка у Р. Италију лицима која су у претходних 14 дана боравила/транзитирала у Р. Србији
 
2. Забрана се не односи само на европске држављане (ЕУ, Шенген, УK, европске микродржаве) и чланове њихових породица са којима живе у истом домаћинству (директни сродници (родитељи, деца, бабе, деде, унуци, прабабе, прадеде, праунуци), супружници, стални партнери, партнери у оквиру грађанске заједнице), са регистрованим пребивалиштем у Италији које је пријављено пре данашњег датума. У сваком случају, ова лица подлежу обавези карантина
 
Сва физичка лица која улазе у Италију, авионом, железницом, морским путевима или друмским, иако немају симптоме, у обавези су да одмах пријаве свој улазак у Италију Одељењу за превенцију здравствене установе која је територијално надлежна, и налазиће се под здравственим надзором и у самоизолацији у периоду од 14 дана (карантин). 
 
3. Забрана уласка и обавеза карантина не важе за чланове дипломатског кора, Амбасада, међународних мисија и организација при обављању њихових функција, а не важе ни за аутопревознике
 
4. Обустава директних и индиректних летова из Р. Србије
 
У складу са тренутним ступањем на снагу данашње уредбе, Air Serbia је од истог тренутка отказала све летове из/за Р. Италију. 
 
5. Сва лица која улазе у Италију морају да попуне формулар личне изјаве
 
Ово се не односи само за прекограничне раднике и путовање из и у Сан Марино и Ватикан.
 
 
 
Формулар личне изјаве можете преузети овдеФормулар личне изјаве