Printer Friendly Version PRODUŽENJE ZABRANE ULASKA U R. ITALIJU ZA LICA KOJA DOLAZE IZ R.SRBIJE @ 18 July 2020 01:43 PM

Dana 03. avgusta 2020. godine produžena je do daljeg zabrana ulaska koju je Ministar zdravlja Republike Italije potpisao 16.07.2020. godine kojom se, počev od 16. jula uvode sledeća ograničenja kretanja IZ I KA inostranstvu: 

1. Zabrana ulaska u R. Italiju licima koja su u prethodnih 14 dana boravila/tranzitirala u R. Srbiji

2. Zabrana se ne odnosi samo na evropske državljane (EU, Šengen, UK, evropske mikrodržave) i članove njihovih porodica sa kojima žive u istom domaćinstvu (direktni srodnici (roditelji, deca, babe, dede, unuci, prababe, pradede, praunuci), supružnici, stalni partneri, partneri u okviru građanske zajednice), sa registrovanim prebivalištem u Italiji koje je prijavljeno pre današnjeg datuma. U svakom slučaju, ova lica podležu obavezi karantina

Sva fizička lica koja ulaze u Italiju, avionom, železnicom, morskim putevima ili drumskim, iako nemaju simptome, u obavezi su da odmah prijave svoj ulazak u Italiju Odeljenju za prevenciju zdravstvene ustanove koja je teritorijalno nadležna, i nalaziće se pod zdravstvenim nadzorom i u samoizolaciji u periodu od 14 dana (karantin). 

3. Zabrana ulaska i obaveza karantina ne važe za članove diplomatskog kora, Ambasada, međunarodnih misija i organizacija pri obavljanju njihovih funkcija, a ne važe ni za autoprevoznike

4. Obustava direktnih i indirektnih letova iz gore navedenih zemalja

U skladu sa trenutnim stupanjem na snagu današnje uredbe, Air Serbia je od istog trenutka otkazala sve letove iz/za R. Italiju. 

5. Sva lica koja ulaze u Italiju moraju da popune formular lične izjave

Ovo se ne odnosi samo za prekogranične radnike i putovanje iz i u San Marino i Vatikan.

 

Formular lične izjave možete preuzeti ovdeFormular lične izjave