Printer Friendly Version Радна посета Председник покрајинске владе Игора Мировића италијанској регији Ломбардија @ 29 January 2020 03:08 PM

 

Председник Покрајинске владе г. Игор Мировић састао се дана 23.01.2020. године у Милану с председником регије Ломбардија г. Атилиом Фонтаном.

Саговорници су се сагласили да је сусрет одраз добре институционалне и привредне сарадње, али и прилика за унапређивање односа у свим областима од заједничког интереса, са акцентом на економским питањима.

„Потписали смо 2018. године Меморандум о сарадњи, и тиме смо конкретизовали привредно-економску сарадњу наше две покрајине. АП Војводина и регија Ломбардија имају изузетно добру дугогодишњу сарадњу, посебно у областима привреде и пољопривреде, здравства, културе и образовања“, казао је г. Мировић.

На састанку је оцењено да су италијански привредници заинтересовани за улагања у АП Војводини, посебно у областима аутомобилске индустрије и пољопривреде, што су и водеће привредне гране у Ломбардији.

У АП Војводини италијанске инвестиције износе око 900 милиона евра, а тренутно послује 71 компанија са око 13.500 запослених радника.

Током радне посете Милану, председник Мировић обратио се пословној заједници ове италијанске регије и представио им инвестиционе потенцијале АП Војводине.

У посети Ломбардији били су и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ.