Printer Friendly Version Посета генералног конзула Радмиле Селаковић дечијој болници „L’Ospedale Infantile Regina Margherita” у Торину @ 18 November 2019 11:47 AM

Дана 13.11.2019. године генерални конзул Републике Србије у Милану гђа. Радмила Селаковић посетила је дечију болницу „L’Ospedale Infantile Regina Margherita“ у Торину.

Том приликом генерални конзул гђа. Р. Селаковић састала се са др Лициом Перузи (Licia Peruzzi) која је директно задужена за праћење сарадње са медицинским установама и лечење деце из Републике Србије и директором нефрологије на педијатрији др Бруном Ђанољиом (Bruno Gianoglio). Они су истакли да од 2001. године сарађују са медицинским установама из Р. Србије у лечењу деце и да је до сада је око 20 деце било на лечењу у овој болници. Захвати који се изводе јесу трансплантација јетре и бубрега а посебно су нагласили да у случајевима где је то потребно и могуће, врше истовремено трансплантацију оба органа.

Генерални конзул гђа. Р. Селаковић захвалила је представницима болнице „L’Ospedale Infantile Regina Margherita“  на помоћи коју пружају приликом лечења деце из Републике Србије.  Истакла је да се нада да ће се наставити са оствареном сарадњом са медицинским установама из Републике Србије те нагласила да Генерални конзулат Републике Србије у Милану стоји на располагању за сваку врсту помоћи.

Након састанка организован је обилазак болнице и посета детету из Републике Србије које је тренутно на лечењу у овој установи.

Приликом посете болници генерални конзул гђа. Р. Селаковић састала се и са представницима удружења “Collettivo Azione Pace”, на чијем челу је гђа. Драгица Галешић. Удружење је основано 2001. године са циљем пружања помоћи деци која су на лечењу и њиховим родитељима око регулисања документа, регулисања боравка, превођења, помоћи око проналажења смештаја, обезбеђивања превоза, а такође организују и бројне хуманитарне акције са циљем прикупљања материјалних средстава.