Printer Friendly Version Poseta generalnog konzula Radmile Selaković bolnici „Fondazione IRCCS – Policlinico San Matteo“ u Paviji @ 18 November 2019 09:47 AM

Dana 05.11.2019. godine generalni konzul Republike Srbije u Milanu gđa. Radmila Selaković posetila je bolnicu „Fondazione IRCCS – Policlinico San Matteo“ u Paviji u kojoj su deca iz Republike Srbije na lečenju od leukemije i autoimunih bolesti i koja su na hemioterapiji ili čekaju na transplantaciju koštane srži.

Generalni konzul gđa. R. Selaković imala je sastanak sa generalnim direktorom bolnice dr Кarlom Nikorom (Carlo Nicora) i direktorom onkohematologije na pedijatriji dr Markom Zekom (Marco Zecca).
 
Predstavnici bolnice upoznali su generalnog konzula gđu. R. Selaković sa načinom rada bolnice i procedurama koje se kod njih sprovode. Istakli su da imaju blisku saradnju sa Institutom za majku i dete iz Beograda i Univerzitetskom dečijom bolnicom Tiršova na kojima se vrši priprema pacijenata pred dolazak na lečenje u R. Italiju i praćenje njihovog oporavka po povratku sa lečenja. Istakli su da je trenutno na lečenju u „Fondazione IRCCS – Policlinico San Matteo“ petoro dece iz R. Srbije a da je do sada ukupno 41 dete bilo na lečenju u ovoj bolnici.
 
Generalni konzul gđa. R. Selaković izrazila je zahvalnost predstavnicima bolnice „Fondazione IRCCS – Policlinico San Matteo“ za sve što čine u cilju lečenja dece iz Republike Srbije i posvećenosti koju iskazuju. Naglasila je da Generalni konzulat Republike Srbije u Milanu stoji na raspolaganju za svaku vrstu pomoći.
 
Generalnim direktorom bolnice dr К. Nikora izrazio je želju za pokretanjem inicijative za još bližu saradnju sa medicinskim ustanovama iz R. Srbije, kao i program razmene lekara i znanja.
 
Posle sastanka dr M. Zeka pokazao je generalnom konzulu gđi. R. Selaković odeljenje na kojem se nalaze deca iz Srbije i tom prilikom ona se upoznala sa roditeljima dece, koji su istakli da su veoma zadovoljni prijemom i tretmanom osoblja bolnice „Fondazione IRCCS – Policlinico San Matteo“.