Printer Friendly Version U Milanu je otvorena izložba "Nikola Tesla - čovek iz budućnosti" @ 10 October 2019 10:11 AM

Izložba "Nikola Tesla - čovek iz budućnosti", u organizaciji muzeja Nikole Tesle iz Beograda i u saradnji sa kreativnim studiom "Bulb Creation" iz Beograda i organizacije "Venice Exibition" iz Venecije, svečano je otvorena 03.10.2019. godine u Milanu. 

Izložba će trajati do 29. marta 2020. godine. u izložbenom prostoru "Spazio Ventura XV", na adresi Via Privata Giovanni Vanutra 15. 

Otvaranju izložbe prisustvovali su ambasador R. Srbije u R. Italiji g. Goran Aleksić, generani konzul R. Srbije u Milanu gđa Radmila Selaković, direktorka Muzeja Nikole Tesle gđa Ivona Jevtić,italijanski zvaničnici, predstavnici predstavnici predstavnici diplomatskog kora, predstavnici dijaspore i mediji.

Na samom početku govora povodom otvaranja izložbe, direktorka Muzeja Nikole Tesle gđa Ivona Jevtić, ukazala je prisutnima na Teslino srpsko poreklo, što su preneli svi italijanski mediji. 

"Nikola Tesla potiče iz pravoslavne srpske porodice. Njagov otac je bio pravoslavni sveštenik i prvo što ćete videti kada odete u Smiljan, u njegovu rodnu kuću jeste pravoslavna crkva u kojoj je bogoslužio otac Nikole Tesle, rekla je Ivona Jevtić . 

Izložba predstavlja prvo gostovanje Muzeja Nikola Tesla u R. Italiji, a istovremeno i najveću gostujuću izložbu ovog muzeja kada je reč o broju eksponata i radnih modela, kao i same površine izložbenog prostora. 

Posetioci izložbe biće u prilici da vide priču o jednom od najvećih umova sveta kroz veliki broj radnih modela Teslinih izuma, maketa i replika, interaktivnih modela i specifičnih prostora poput Tesline laboratorije u Кolorado Springsu, čuvene sobe broj 3327 hotela “New Yorker” u Njujorku, digitalne aplikacije laboratorije na Long Ajlendu, te mnoge druge.

Autori izložbe su Ivona Jevtić, dr Branimir Jovanović, dr Bojan Stevanić i Vladimir Perić.