Printer Friendly Version У Милану је отворена изложба "Никола Тесла - човек из будућности" @ 10 October 2019 10:00 AM

Изложба  "Никола Тесла - човек из будућности", у организацији музеја Николе Тесле из Београда и у сарадњи са креативним студиом "Bulb Creation" из Београда и организације "Venice Exibition" из Венеције, свечано је отворена 03.10.2019. године у Милану. 

Изложба ће трајати до 29. марта 2020. године. у изложбеном простору "Spazio Ventura XV", на адреси Via Privata Giovanni Vanutra 15. 

Отварању изложбе присуствовали су амбасадор Р. Србије у Р. Италији г. Горан Алексић, генерани конзул Р. Србије у Милану гђа Радмила Селаковић, директорка Музеја Николе Тесле гђа Ивона Јевтић,италијански званичници, представници дипломатског кора, представници дијаспоре и медији.

На самом почетку говора поводом отварања изложбе, директорка Музеја Николе Тесле гђа Ивона Јевтић, указала је присутнима на Теслино српско порекло, што су пренели сви италијански медији.

"Никола Тесла потиче из православне српске породице. Његов отац је био православни свештеник и прво што ћете видети када одете у Смиљан, у његову родну кућу јесте православна црква у којој је богослужио отац Николе Тесле, рекла је Ивона Јевтић .

Изложба представља прво гостовање Музеја Никола Тесла у Р. Италији, а истовремено и највећу гостујућу изложбу овог музеја када је реч о броју експоната и радних модела, као и саме површине изложбеног простора.

Посетиоци изложбе биће у прилици да виде причу о једном од највећих умова света кроз велики број радних модела Теслиних изума, макета и реплика, интерактивних модела и специфичних простора попут Теслине лабораторије у Kолорадо Спрингсу, чувене собе број 3327 хотела “New Yorker” у Њујорку, дигиталне апликације лабораторије на Лонг Ајленду, те многе друге.

Аутори изложбе су Ивона Јевтић, др Бранимир Јовановић, др Бојан Стеванић и Владимир Перић.