Printer Friendly Version Изложба "Никола Тесла - човек из будућности" @ 24 September 2019 11:19 AM

Музеј Николе Тесле из Београда, у сарадњи са креативним студиом "Bulb Creation" из Београда и "Venice Exibition" из Венеције, представиће италијанској публици изложбу "Никола Тесла - човек из будућности". 

Отварање изложбе одржаће се 5. октобра 2019. године у "Spazio Ventura XV" у Милану, а трајаће до 29. марта 2020. године. 

Поменута изложба представља прво гостовање Музеја Никола Тесла у Р. Италији а истовремено представља и највећу гостујућу изложбу овог музеја када је реч о броју експоната и радних модела, као и саме површине изложбеног простора. 

Посетиоци изложбе биће у прилици да виде причу о једном од највећих умова света кроз велики број радних модела Теслиних изума, макета и реплика, интерактивних модела и специфичних простора попут Теслине лабораторије у Kолорадо Спрингсу, чувене собе број 3327 хотела “New Yorker” у Њујорку, дигиталне апликације лабораторије на Лонг Ајленду, те многе друге. 

Претпремијера изложбе, резервисана искључиво за представнике институција и медија, одржаће се 3. октобра 2019. године. Том приликом изложбу ће отворити директорка Музеја Никола Тесла Ивона Јевтић, док ће специјални гости на отварању бити амбасадор Р. Србије у Р. Италији Горан Алексић, генерални конзул Р. Србије у Милану Радмила Селаковић и Мауро Ригони, генерални директор "Venice Exibition" и кустос изложбе. 

Аутори изложбе су Ивона Јевтић, др Бранимир Јовановић, др Бојан Стеванић и Владимир Перић.