Printer Friendly Version Izložba "Nikola Tesla - čovek iz budućnosti" @ 24 September 2019 11:16 AM

Muzej Nikole Tesle iz Beograda, u saradnji sa kreativnim studiom "Bulb Creation" iz Beograda i "Venice Exibition" iz Venecije, predstaviće italijanskoj publici izložbu "Nikola Tesla - čovek iz budućnosti".

Otvaranje izložbe održaće se 5. oktobra 2019. godine u "Spazio Ventura XV" u Milanu a trajaće do 29. marta 2020. godine  

Pomenuta izložba predstavlja prvo gostovanje Muzeja Nikola Tesla u R. Italiji, a istovremeno predstavlja i najveću gostujuću izložbu ovog muzeja kada je reč o broju eksponata i radnih modela, kao i same površine izložbenog prostora.

Posetioci izložbe biće u prilici da vide priču o jednom od najvećih umova sveta kroz veliki broj radnih modela Teslinih izuma, maketa i replika, interaktivnih modela i specifičnih prostora poput Tesline laboratorije u Kolorado Springsu, čuvene sobe broj 3327 hotela "New Yorker" u Njujorku, digitalne aplikacije laboratorije na Long Ajlendu, te mnoge druge.

Pretpremijera izložbe, rezervisana isključivo za predstavnike institucija i medija, održaće se 3. oktobra 2019. godine. Tom prilikom izložbu će otvoriti direktorka Muzeja Nikola Tesla Ivona Jevtić, dok će specijalni gosti na otvaranju biti ambasador R. Srbije u R. Italiji Goran Aleksić, generalni konzul R. Srbije u Milanu Radmila Selaković i Mauro Rigoni, generalni direktor "Venice Exibition" i kustos izložbe. 

Autori izložbe su Ivona Jevtić, dr Branimir Jovanović, dr Bojan Stevanić i Vladimir Perić.